***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! „Срокът на годност“ на панелките у нас е изтекъл. Над 8500 вече са жертвите на земетресенията в Турция и Сирия


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 8 февруари   

 

„ Срокът на валидност “ на панелните здания у нас е изминал. 

У нас има към 14 300 панелни здания. Първите са издигнати през 50-те години на ХХ век, а според българските стандарти експлоатационният им интервал е към 50 години. 

Най-уязвими при земетресение се оказват първите етажи на панелните блокове - над монолитната част на градежа.

***

Над 8500 са към този момент жертвите в Турция и в Сирия вследствие на разрушителните трусове, които удариха Южна Турция в понеделник, 6 февруари, съобщи ДПА, като се базира на публични представители.

***

„ 14-етажни здания са срутени до равнище 0. Първата ни работа е да проверим за признаци на живот. Има техника и уреди. Уред улавя трептения, има и камера. За страдание досега не сме разкрили живи, попадаме единствено на тела “.

***

ВИДЕО

Детенцето съумява да дочака спасителите си с усмивка на разположение, оповестява Ройтерс и разгласява видео от щастливата развръзка. На фрагментите малчуганът е очевидно удовлетворен, че е открит, а хората в близост му дават кураж с думите: " Браво, Мохамед, отлично! ", до момента в който му подават да пие вода от капачка на бутилка.

Към момента не е ясна ориста на родителите на момчето, само че избавителните акции в Турция не стопират, въпреки вярата за откриването на още оживели от земетресението да избледняват с всеки минал час, заяви БНР.

***

Сирийско момче, затрупано под руините на дома си, съумяло да изпрати вик за помощ в мрежата за видеосподеляне ТikTok.

„ Това видео го снимам, тъй като не знам дали ще оживея. Благодаря на Аллах! Не знам по какъв начин да ви опиша това, което претърпявам “, споделя момчето.

***

***

„ Обвинението се свежда до това, че в последна сметка България не се съобрази с изнудванията от " Газпром " и Русия ", сподели Николов пред медиите.

Ако това  вярно, то излиза, че макар всички приказки за евроатлантизъм, да се опълчиш на Русия се проверява у нас…

***

***

В своята 73-минутна тирада Байдън се опита да обрисува страната като доста подобрила положението си спрямо това, което беше, когато той пристигна на власт преди две години: от разтърсена към процъфтяваща стопанска система с нови работни места; от осакатена, изтощена от пандемията страна към една, която в този момент още веднъж се е отворила, и народна власт, претърпяла най-голямото си тестване от Гражданската война.

***

Нова огромна атака против Украйна възнамерява Русия към датата на годишнината от началото на военната експанзия.

Според разследващи данни Москва е почнала да струпва огромен брой войски в източната част на страната. Киев твърди, че има незабавна потребност от оръжия и танкове, с цел да отблъсне съветските офанзиви и да усили огневата си мощност, съобщи Нова тв.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР